Belföld

Az Iszlám Államot éltette egy arab férfi a 9-es buszon

Az esetről hangfelvételt készített egy a járművön utazó férfi.

Pál Dániel Levente azt mondta a Hír24-nek, hogy a 9-es buszon utazott szombat éjjel 11 órakor, amikor a Harminckettesek terén felszállt egy arab férfi. Ő a Kálvária téren szállt le, az arab férfi továbbutazott.

A felvétel a két megálló között készült. A férfi szerint az esetet megelőzően a Harminckettesek terén a buszmegállóban többen összeszólalkozhattak az arab férfival.

A felvételen hallható szöveg így hangzik magyarul (a szöveg, amely durva kifejezéseket is tartalmaz angol és arab keveréknyelven hallható, sok ismétlést tartalmaz, nem minden részlete érthető – a szerk.)

„Szidjál csak! Muszlimok vagyunk, Csecsenföldről, Andalúziából, Törökországból, nem arabok. A prófétát – béke legyen vele – szolgáljuk. Terroristák vagyunk, megbasszuk az anyátokat! Mi szeretjük a keresztényeket. Jézusról szebbeket mondunk, mint ti! Jobban szeretjük Jézus Krisztust, mint ti. A Koránban ő is Próféta. Harmincezer próféta van! (itt a szöveg érthetetlenné válik). Ezért szeretem az Iszlám Államo! Ők jó dolgokat csinálnak. Harcolnak a kibaszott képmutatók ellen. Szaúd-Arábia ellen. A (érthetetlen szöveg) rendszerük ellen. Amerika a nagy hazug. Nem arab vagyok, hanem észak-afrikai. Szeretlek benneteket, keresztényeket, de próbáljatok meg jók lenni. Kibaszott rendszer! Éljenek a mudzsahidek! És éljen Mohamed. Eljön a világvége!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik