Nagyvilág

A Fehér Ház helyett börtönbe megy az exkormányzó

Bob McDonnell  (bob mcDonnell )
Bob McDonnell  (bob mcDonnell )

Az korrupciós ügyön Bob McDonnell nemcsak a szabadságát bukta el, hanem a feleségét is, aki a vesztegető üzletemberrel szűrte össze a levet.

Korrupció miatt ítélték két év börtönre Bob McDonnell volt virginiai kormányzót. McDonnell és felesége ellen tavaly januárban emeltek vádat, miután a férj egy kormányzói ciklus letöltése után távozott hivatalából.

A héten börtönbe vonul

Az ügyészség szerint a pár 165 ezer dollár értékben fogadott el ajándékokat Jonnie Williams étrendkiegészítő-forgalmazótól, cserében az Anatabloc cég üzleti érdekeinek támogatásáért, de az esküdtszék szerint az említett összegből legfeljebb 121 ezer dollár igazolható.

 
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A 60 éves volt képviselő még a héten meg is kezdi büntetésének letöltését, de McDonnell fellebbez az ítélet ellen.

A Fehér Ház volt a cél

Az exkormányzó felesége, Maureen is börtönbüntetésre számíthat, számára februárban hirdetnek ítéletet. Az ügy érdekessége, hogy Maureen és a kenőpénzt juttató üzletember között annak idején románc is szövődött, és a McDonnell-pár házassága zátonyra futott.

A Republikánus Pártban 2012-ben komolyan felmerült, hogy Bob McDonnell Mitt Romney elnökjelölt helyetteseként harcba szálljon a Fehér Házért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik