Nagyvilág

Tinilányok ölték meg saját bátyjukat

Testvérek közötti civakodás vezethetett a tragédiához: a lányok a szülőktől emelték el a gyilkos fegyvert.

Letartóztatott a floridai rendőrség egy tizenegy, és egy tizenöt éves lányt, mert az alapos gyanú szerint a nővérek lőtték agyon tizenhat éves bátyjukat – írja az NBC News.

Az idősebb lány, Misty „Ariel” Kornegay a szülei hálószobájából vett elő egy pisztolyt hétfőn délelőtt, majd a nappaliba ment, és több lövéssel végzett a bátyjával, akinek teljes nevét nem említi a Columbia Megyei Sheriff hivatalának jelentése. A lány fiatalabb húga Nicole segített neki a bűncselekmény elkövetésében.

 Ariel és Nicole Kornegay (fotó: Columbia County Sheriff’s Office)

Arielt már a gyilkosság napjának délutánján letartóztatták, Nicole bűnrészességére csak másnap délelőtt derült fény. Mindkettőjüket előre megfontolt emberöléssel vádolják. Egy járőr véletlenül futott össze a két lánnyal az otthonukhoz közeli White Springs mellett, nem sokkal a gyilkosság után. Rövid kérdezősködés után a lányok elárulták, hogy valaki lövöldözött a házukban, majd a rendőrök azt is megtudták, hogy reggel a testvérek összevesztek, és az áldozat megverte Arielt. Úgy vélik ez vezetett a vérontáshoz.

A hivatal jelentése nem fejti ki, hogy pontosan mi volt Nicole szerepe a gyilkosságban, csak annyit ír, hogy asszisztált a nővérének.

A gyermekek szülei, a harminchét éves Keith Kornegay és a harminchárom éves Misty, nem tartózkodtak a városban, amikor a tragédia történt. Gyermekik elhanyagolása miatt gondatlan veszélyeztetés miatt letartóztatták őket. Az előzetesből óvadék ellenében sem helyezhetők szabadlábra. A házaspárnak van egy három éves gyermeke is, aki a gyilkosság időpontjában szintén a házban volt. Őt állami gondozásba vették a hatóságok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik