Közélet

Húsz évvel ezelőtti gyilkosság miatt emeltek vádat

erőszak (erőszak, )
erőszak (erőszak, )

A férfi tartozott a párnak, de nem tudta megadni. Úgy döntött, megöli őket, és megszerzi értékeiket. Brutális módon végzett velük.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés  – ezért emelt vádat az ügyészség egy csaknem 20 évvel ezelőtti gyilkosság kapcsán. A budapesti házaspárt 1995 májusában ölték meg.

A Fővárosi Főügyészség közlése szerint a 38 éves támadó korábbról ismerte az idős párt, akik egy XIV. kerületi családi házban éltek. Ott voltak mind a hárman, amikor veszekedés pattant ki köztük, mivel a vádlott tartozott nekik néhány ezer forinttal, amit nem tudott megadni. A vita hevében a férfi meglökte a 76 éves öregurat, aki elesett. Ekkor kikapta a kezéből a sétapálcát, majd azzal ütötte a fejét. Az idős ember eszméletét vesztette.

A 74 éves asszony látva ezt, sodrófával próbálta védeni férjét, ám a vádlott kicsavarta a kezéből a konyhai eszközt, és azzal kezdte el ütlegelni a nyugdíjas nőt, aki ugyancsak a földre zuhant.

A vádlott úgy döntött, nem hagyja életben az idős párt, értékeiket pedig megszerzni. Felkapott egy kést és többször megszúrta az eszméletét időközben visszanyerő férfit. Az asszony menekülni próbált, de a támadó őt sem kímélte. A helyszínen haltak meg mindketten.

A gyilkos pénzt és különböző tárgyakat zsákmányolt. A Fővárosi Főügyészség az üggyel kapcsolatban felmerült új információk alapján 2014 februárjában rendelte el a korábban megszüntetett nyomozás folytatását, amelynek eredményeként tavaly áprilisban elkapták a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik