Nagyvilág

Átvágta gyermekei torkát és fel akarta gyújtani őket egy anyuka

Tanicia-Goodwin(960x640).jpg (bíróság, )
Tanicia-Goodwin(960x640).jpg (bíróság, )

A hároméves kislány és a nyolcéves fiút öngyújtófolyadékkal öntötte le, majd felgyújtotta a lakást.

Egy amerikai bíróság 20-tól 25 évig terjedő börtönbüntetésre ítélt egy 27 éves nőt, aki egy vádalkut elfogadva bűnösnek vallotta magát a gyermekei ellen elkövetett támadás miatt ellene felhozott vádakban – jelentette a helyi sajtó. A nőt egyebek mellett emberölési kísérlettel, súlyos testi sértéssel és gyújtogatással vádolták a még 2012-ben, a massachusettsi Salem városában elkövetett tett miatt.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint Tanicia Goodwin először az akkor hároméves kislánya, Erica torkát vágta meg, majd nyolcéves fia, Jamaal következett, akire hátulról támadt egy késsel. Mindkét gyermek életveszélyes sérüléseket szenvedett a torkán.

A nő ezután mindkettőjüket öngyújtófolyadékkal öntözte le, majd négy helyen is tüzet gyújtott a lakásban, ahol letakarta az összes szellőzőnyílást és használhatatlanná tett az automata tűzoltó-berendezéseket. Majd amikor kiment a lakásból, leszerelte a kilincset, hogy belülről ne lehessen kijutni a lángoló lakásból.

A két gyermek életét végül a tűzoltóknak és a mentősöknek sikerült megmenteniük, de mindketten súlyos lelki traumát szenvedtek. A gyermekeket rokonok vették magukhoz.

Amikor a nő a rendőrök kezére került, az ő nyakán is vágást találták. Látszólag öngyilkosságot próbált meg elkövetni, de az ügyészség szerint a vágás csak színjáték volt: a sérülés olyan kicsi volt, hogy nem igényelt orvosi ellátást. Goodwin eleinte azzal védekezett, hogy mentális problémáktól szenved, de a bíróság döntése szerint teljesen beszámítható állapotban követte el tettét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik