Közélet

Kilökte ötéves kislányát az ablakon a tatabányai nő

játékmackó (mackó, játék, ágy,)
játékmackó (mackó, játék, ágy,)

A gyerek kilenc métert zuhant, életveszélyesen megsérült. Az anyát állandó félelmek kínozták.

Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete – emiatt emelt vádat az ügyészség egy tatabányai nő ellen, aki – mint most kiderült – szándékosan kilökte ötéves kislányát lakásuk ablakán. A gyerek kilenc métert zuhant, a járdára esett.

Az eset még márciusban történt, a korábbi hírek még csak arról szóltak, hogy egy nő – gyermekével együtt – tisztázatlan körülmények között zuhant ki. Kezdetben kiskorú veszélyeztetése miatt folyt nyomozás.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kedden részleteket közölt az ügyről. Eszerint a 38 éves nő évek óta nem mozdult ki, nem tartotta a kapcsolatot senkivel, gyermekét a lakásban tartotta, ott nevelte, gondozta. Tavaly szeptembertől már egyáltalán nem vitte óvodába, mert attól félt, hogy ott veszélynek van kitéve. A hiányzás miatt eljárás, gyámhivatali tárgyalás indult. Ezután az anyában még inkább elhatalmasodott az egyébként minden alapot nélkülöző  félelem, hogy kislányát elveszik tőle, kiemelik a családból.

Március 18-án este összeveszett a férjével, mivel nem volt hajlandó megérteni azt, hogy nem kell attól tartania, hogy gyermekük nevelőszülőkhöz kerül, pusztán annyit kell tennie, hogy rendszeresen elviszi óvodába. A nő a veszekedést azzal zárta le, hogy párját átküldte a nappaliba, ő pedig a kislánnyal a gyermekszobában maradt.

Meggyőzte magát, hogy csak úgy tudja elkerülni a kicsi elvesztését, ha az ő és a saját életét is kioltja. Hogy tervét végrehajtsa, a nyitott ablaknál a fotel támlájára állította a gyereket, megragadta a ruhájánál és egy határozott mozdulattal kilökte az ablakon, a második emeleti lakásból. Ezután ő a fal mellé dőlt, majd utána vetette magát. Mindketten a betonra estek. A kislány életveszélyes, a nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Az asszony előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott vele szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik