Nagyvilág

Keresztényeket raboltak el Líbiában

Ismeretlen fegyveresek legalább húsz kopt keresztényt raboltak el az utóbbi napokban Líbia középső részében szemtanúk beszámolói szerint.

A fegyveresek szombat hajnalban szobáról szobára végigjártak egy munkásszállót Szirt városában, és arra szólították fel a bent lévőket, hogy igazolják magukat, majd elkülönítették a muszlimokat a keresztényektől. Utóbbiakat megbilincselték és ismeretlen helyre elhurcolták őket. A támadók tizenhárom embert raboltak el.

 “Tizenöt álarcos férfi érkezett négy járművel. Volt náluk egy lista az épületben lakó keresztényekről” – közölte egy szemtanú az AP amerikai hírügynökséggel. A neve elhallgatását kérő asszony elmondta, hogy három rokonát is elrabolták, ő csak azért menekült meg, mert sikerült elrejtőznie.

A tájékoztatás szerint a vendégmunkások az egyiptomi Szamalut városból érkeztek a szomszédos Líbiába. Az emberrablásról szóló híreket Szamalut egyik kopt lelkésze is megerősítette. Ugyancsak Szirt városában néhány nappal korábban hét másik kopt keresztényt raboltak el

Ajánlott videó

Olvasói sztorik