Nagyvilág

Gyerekeket mészárolt le az Iszlám Állam

Nem akartak áttérni az iszlámra a kicsik, a milicisták ezért lefejezték őket, állítja egy bagdadi anglikán lelkész.

Négy keresztény gyermeket fejezett le az Iszlám Állam nevű terrorszervezet Irakban, mert azok nem voltak hajlandók áttérni az mohamedán hitre, jelentette be Andrew White, a közel-keleti országban dolgozó anglikán lelkész, Bagdad kanonokja.

 Andrew White (fotó: Europress)

A gyilkosságok egy az iraki főváros mellett fekvő keresztény enklávéban történt, amit elfoglaltak a dzsihádisták – írja a The Independent című brit lap. Az iraki anglikán lelkész, aki beszámolt róluk, jelenleg Jeruzsálemben él, mivel rengeteg halálos fenyegetést kapott az iszlamistáktól. Izraelben az Orthodox Christian Network-nek adott interjújában mesélt arról, hogyan űzték ki a terroristák a keresztényeket Irakból, és arról, hogyan mészárolták le a gyermekeiket.

„Az egyik milicista odaállt egy keresztény ember elé és azt mondta neki, hogy mondja ki a szavakat, melyekkel megtagadja a hitét és Mohamed követőjévé válik, vagy ott helyben megöli a gyermekeit. A férfi bármit megtett volna kétségbeesésében, de rögtön utána felhívott, és az kérdezte, hogy Jézus vajon meggyűlölte-e őt, amiért megtagadta. Én azt feleltem, hogy Jézus örökké szeretni fog. Aztán jött az ISIS és sorba állították a gyermekeket. Közölték velük, hogy most pedig utánuk kell mondaniuk a szöveget, ami Mohamed követőivé teszi őket. Négyen, mindannyian fiatalabbak tizenöt évesnél, kiléptek a sorból és azt mondták, hogy ők Jézust szeretik, mert ő mindig velük volt. Ott helyben vágtaék le mind a négy fejét. Amikor meghallottam mi történt nem tudtam semmi mást csak sírni” – mondta az interjúban Andrew White.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik