Nagyvilág

Líbiában többen meghaltak madárinfluenzától

madarinfluenza(210x140).jpg (madárinfluenza, )
madarinfluenza(210x140).jpg (madárinfluenza, )

A hatóságok tudomása szerint legalább négyen meghaltak az utóbbi napokban madárinfluenzás fertőzés miatt. Az ebola nincs jelen az országban - közölte az ország egészségügyi minisztere.

Négy, madárinfluenzás beteg halt meg nemrég Líbiában. Három esetet Tripoliban, egyet Tobrukban azonosítottak. Ez utóbbi városban egy ember kezelés alatt áll – mondta Ridha Avkali, a nemzetközileg elismert, az ország keleti felét ellenőrző kormány minisztere egy Bengáziban szombaton tartott sajtótájékoztatón.

Az észlelt vírustörzset nem jelölte meg a szakpolitikus. A H5N1 jelzésű vírustörzs több mint négyszáz halálesetet okozott Délkelet-Ázsiában a 2003-as megjelenése óta. Egy újabb, H7N9 jelű változat 170-nél több halálos áldozatot szedett, amióta 2013-ban azonosították. Egy harmadik törzs, a H5N8 jelű nemrég tűnt fel, és most először  Európában is.

A Líbiával szomszédos Egyiptomban a H5N1-es vírus nyolc embert ölt meg ebben az évben.

A miniszter megerősítette, hogy Líbiában nincs ebola, amely az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb, pénteki összesítése szerint 7693 ember halálát okozta, 99 százalékban három, egymással szomszédos nyugat-afrikai országban: Libériában, Sierra Leonéban és Guineában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik