Nagyvilág

Az utazókat segítette: beperelték a nagyvállalatok

United Airlines repülőgép (united airlines, repülőgép, usa, )
United Airlines repülőgép (united airlines, repülőgép, usa, )

A „rejtett város” stratégiát régóta ismerték a gyakran utazgatók, a huszonkét éves fiú weblapjával viszont bárki számára könnyen kivitelezhetővé vált a trükk.

Polgári peres eljárást indított két amerikai nagyvállalat, az United Airilnes (UA) légitársaság, és az Orbtiz utazásszervező portál egy huszonkét éves amerikai fiú ellen, mert az minden emberrel megosztotta, hogyan tudnak a szokásosnál sokkal olcsóbban repülni – írja a CNN Money

A New York-i Aktarer Zaman tavaly indította el a skiplagged.com című portált, mely olcsó repülőjegyek szerzésében segítette látogatóit, a „rejtett város” stratégia segítségével. A nem túl bonyolult manőver lényege, hogy a célállomásra kell jegyet foglalni, hanem egy kevésbé népszerűbb, tehát olcsóbb városba, de úgy, hogy a célállomáson legyen az átszállás. Tehát, ha például valaki New York-ból San Francisco-ba szeretne utazni, vesz például egy New York – Lake Tahoe jegyet San Franciscoi átszállással, aztán elrepül San Francisco-ba és nem száll át. A módszer nem mindig hatásos de a legtöbb esetben tényleg sokkal olcsóbban meg lehet oldani így egy utazást. Természetesen csak akkor, ha az utas csak kézipoggyásszal utazik, és nem ad fel bőröndöt, hiszen azt mindenképpen elszállítják addig, amíg a jegy szól.

Az Orbitz és a UA álláspontja szerint a Skiplagged üzleti gyakorlata versenyellenes és egyáltalán nem nem fair, ami miatt 75 ezer dollárt követelnek Zamantól. Aki viszont biztos benne, hogy weblapja semmilyen törvényt nem sért. Ráadásul ő semmit sem keresett: a honlapja ugyanis ingyen segít az utazóknak, ráadásul egy évtizedek óta ismert.

A „rejtett Város” stratégiát valóban régóta ismerik azok, akik gyakran utazgatnak, a Skiplageddel annyi változott, hogy bárki számára könnyen elérhetővé és kivitelezhetővé vált a trükközés. Szakértők szerint azonban ha a nagyvállalatok meg is nyerik a Zaman elleni pert, nem sokra mennek vele, hiszen be is zárják a hatóságok a Skiplagged-et valószínűleg valamilyen más formában hamarosan újra fel fog bukkanni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik