Nagyvilág

Két napig vehetnek még kocsit a sencseniek

kínai csúcsforgalom (csúcsforgalom, forgalom, dugó, kína)
kínai csúcsforgalom (csúcsforgalom, forgalom, dugó, kína)

A jövő évtől a dél-kínai városban is már csak sorsolás vagy árverés útján lehet új autóhoz jutni, mivel 100 ezerben korlátozzák az évente üzembe helyezhető személygépjárművek számát a városban.

A 100 ezerből 20 ezer engedélyt elektromos autókra adnak ki – jelentette a Hszinhua hírügynökség. A több mint 10 millió lakosú Sencsen már a hetedik a kínai nagyvárosok sorában, amelyek az elviselhetetlen szmog és a forgalom csigalassúsága miatt korlátozzák az üzembe helyezhető autók számát.

A McKinsey tanácsadócég szerint 2020-ra Kínában több mint húsz városban haladja meg az autósűrűség az egy kilométernyi útszakaszra jutó 250 gépkocsit, ami további városokat késztethet hasonló korlátozások bevezetésére.

Legutóbb idén a kelet-kínai Hangcsou szabott felső határt az évente forgalomba hozható autók számának, és már hosszabb ideje hasonló korlátozás van érvényben Pekingben és Sanghajban is.

Megfigyelők szerint a szaporodó korlátozások arra késztethetik a kínai autógyárakat, hogy a gyérebben lakott nyugat-kínai tartományokban keressenek piacot termékeiknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik