Nagyvilág

Dollármilliomos lett az elítélt szexuális bűnöző

poole(960x640).jpg (szexuális bűnöző, lottónyeremény, )
poole(960x640).jpg (szexuális bűnöző, lottónyeremény, )

Létezne a karma? Hárommillió dollárt nyert kaparós sorjegyen egy pedofília miatt elítélt férfi, aki mindvégig ártatlannak vallotta magát.

Három évet ült börtönben a floridai Timothy Dale Poole egy olyan szexuális bűncselekmény miatt, amiben egy kiskorú gyermek érintett volt. Szombaton este a férfiből egy csapásra milliomos lett, amikor vett magának egy kaparós sorjegyet egy éjjel-nappali boltban, Mount Doraban – jelentette egy helyi hírcsatorna.

 Timothy Dale Poole (fotó: Youtube)

„Teljesen elképedt, nem hitt a saját szemének” – nyilatkozta az esettel kapcsolatban Floyd Snyder, Poole barátja, aki vele volt az üzletben – „még most is a torkomban dobog a szívem” – tette hozzá.

A férfit még 1999-ben tartóztatták le egy 9 éves fiú szexuális zaklatásáért. A letartóztatási parancs szerint az áldozat és Poole családja jó barátságban voltak, olyannyira, hogy a gyermek és a családja egy ideig a Poole-ék házában lakott. A fiú a bíróságon azt mondta, hogy többször aludt Timothy ágyában, és olykor arra ébredt, hogy a férfi éppen eljátssza, hogy szexuális aktust folytat vele. Poole kezdettől fogva tagadott, de végül egy vádalku kedvéért mindent beismert. Tizenhárom hónapot kapott, amit addig már le is ült előzetesben, így a bíróságról szabadon távozhatott. Mellékbüntetésként azonban tíz évre felkerült a neve a szexuális bűnözők listájára.

A bíróság 2003-ban megszüntette Poole próbaidős státuszát, és három évre rács mögé dugták a férfit, amiért több alkalommal sem jelent meg a szexuális bűnözők számára kötelező terápiás foglalkozáson. A férfi, akinek 2006-os szabadlábra helyezése óta semmilyen összetűzése sem volt a törvénnyel azt mondja, mindvégig ártatlan volt.

A férfi jelenleg az anyja kis taxis vállalkozásánál dolgozik, mint sofőr és diszpécser. Barátja, Floyd Snyde szerint nyereménye egy részét a cég fejlesztésére fogja áldozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik