Nagyvilág

Borotvával vagdosta kutyáját, hogy droghoz jusson

Kutya (kutya, )
Kutya (kutya, )

Többször is megvágta a négyéves állatot, hogy az állatorvostól fájdalomcsillapítót kapjon, amit aztán saját maga vett be.

Állatkínzás vádjával indítottak eljárást egy Kentucky államban élő 23 éves amerikai nő ellen, aki legalább három alkalommal vágta meg keverék kutyáját férje borotvájával, hogy utána állatklinikára vigye, ahol azt akarta elérni, hogy az orvosok Tramadolt, egy erős fájdalomcsillapítót írjanak fel neki – jelentette a hétvégén a The News Enterprise című helyi lap. Heather D. Pereirát akkor tartóztatták le a rendőrök, amikor másfél hónapon belül már harmadszor jelent meg az Elizabethtown városában található állatkórházban, és az orvosoknak gyanús lett az eset.

A rendőrség nem árult el sokat a lapnak a letartóztatás körülményeiről, de közölték: „Nem kértünk volna letartóztatási parancsot ellene, ha nem lennénk teljesen biztosak abban, hogy saját használatra szerezte be a fájdalomcsillapítót.” A lap cikke szerint a nő az őt kikérdező rendőröknek bevallotta, hogy ő vágta meg kutyáját, hogy Tramadolt szerezzen. A rendőrség szerint három alkalommal vágta meg az Alice nevű négyéves kutyáját, hogy hozzájusson a szerhez. Az eb egyébként az őt kezelő orvos elmondása szerint jól van. 

A Tramadol a Házipatika oldalán olvasható leírás szerint a központi idegrendszeren keresztül ható, ún. ópiát típusú fájdalomcsillapító, mérsékelten súlyos és súlyos fájdalmak kezelésére használják. A szert azonban sokan kábítószerként alkalmazzák. Egyebek mellett mondjuk Kairóban, ahogy arról Jászberényi Sándor kollégánk két éve beszámolt a drogriporter.hu oldalán. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik