Nagyvilág

Terroristákra csaptak le Szaúd-Arábiában

Százharmincöt embert, köztük huszonhat külföldi állampolgárt vettek őrizetbe terrorizmussal összefüggő bűncselekmények gyanújával Szaúd-Arábiában.

“Huszonhat ember kivételével az őrizetbe vettek mindegyike szaúdi állampolgár, a külföldiek között tizenhat szíriai és három jemeni van” – jelentette az SPA hivatalos hírügynökség a belügyminisztérium szóvivőjére hivatkozva. Az al-Arabíja hírtelevízió arról számolt be, hogy az elfogottak között egy afgán, egy egyiptomi, egy libanoni, egy etióp, egy bahreini, egy iraki és egy hontalan is van.

“Az őrizetbe vettek gyanús csoportok tagjai voltak, amelyeket a terrorizmus egyesített. Több alkalommal is megpróbálták aláásni a haza biztonságát és stabilitását” – közölte a szóvivő. Azt nem tudni, hogy mikor tartóztatták le őket.
A tájékoztatás szerint negyven személyt azzal gyanúsítanak, hogy “csatlakoztak a szélsőségesekhez a Közel-Keleten dúló polgárháborúk valamelyikében, és fegyveres kiképzésben részesültek, mielőtt az ország destabilizálása céljából visszatértek volna Szaúd-Arábiába”.

Ötvennégyen radikális csoportosulások finanszírozásában, toborzásában, propagandatevékenységében vettek részt, többen robbanószerkezetek készítésében segédkeztek. Másokat a biztonsági erők elleni támadások, felkelés szítása vagy vandalizmus miatt vettek őrizetbe a bejelentés szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik