Nagyvilág

Putyin: nehéz idők jönnek

Az orosz elnök azzal vádolta a nyugati országokat, hogy új vasfüggönyt építenek Oroszország köré. Az ország lakosságát arra figyelmeztette, hogy nehéz idők jönnek, egyúttal védelmébe vette a Krím annektálását.

Vlagyimir Putyin évértékelő beszédében azt mondta, a külföldi korlátozások, szankciók és a belső problémák ellenszere Oroszországban a gazdasági, társadalmi fejlődés, a civil kezdeményezések szabadsága. Az orosz államfő a félsziget március végén Ukrajnától Oroszországhoz történt csatolását történelmi eseménynek, míg a délkelet-ukrajnai fegyveres konfliktust tragédiának nevezte, és kijelentette, hogy az teljes mértékben igazolja az orosz álláspont igazát. Azt is hangsúlyozta, minden népnek joga van arra, hogy megválassza útját és szövetségeseit, beleértve Ukrajnát is. Ugyanakkor ostorozta az ukrajnai hatalomváltást eredményező erőket támogató nyugati államokat és a szerinte államcsínnyel létrejött ukrán vezetést.

Putyin leszögezte, országa semmiképpen sem szakítja meg kapcsolatait az Európai Unióval és az Egyesült Államokkal. Oroszország “nyitott marad a világ felé, az együttműködés, a külföldi befektetések, közös tervek megvalósítása számára” – mondta.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik