Nagyvilág

A hűtőbe rejtette az anya 9 éves kislánya holttestét

hutoszekreny(210x140).jpg (hűtőszekrény, )
hutoszekreny(210x140).jpg (hűtőszekrény, )

A lány takaróba csavart maradványait ötéves húga fedezte fel, amikor két barátjával harapnivaló után kutatott a hűtőben.

Előzetes letartóztatásba helyeztek a héten egy 35 éves amerikai nőt és vádat emeltek ellene 9 éves kislánya halála miatt, majdnem fél évvel azután, hogy megtalálták a gyerek holttestét, amit anyja a hűtő gyümölcsös rekeszében tárolt több hónapon át – jelentette a Houston Chronicle. A Littel-kóros (CP) kislány január végén halt meg a nő houstoni otthonában.

Az anya január 29-én, hajnali három órakor fedezte fel, hogy a gyerek nem lélegzik. Próbálta újjáéleszteni, de nem járt sikerrel. Ekkor vallomása szerint „pánikba esett”, és ahelyett, hogy segítséget hívott volna, egy takaróba tekerte a holttestet és hűtőbe rejtette – olvasható a bíróságra beadott ügyészségi iratokban. A rokonoknak pedig azt mondta, hogy egy bentlakásos intézetbe került. A nő egyedül nevelte két lányát

Ayahna Comb holttestét csak több hónappal később, június 9-én találta meg a 35 éves nő kisebbik lánya, amikor két barátjával együtt rágcsálnivalók után kutatott a hűtőszekrényben. A rendőrség akkor közlése szerint a 9 éves kislány nagyon le volt soványodva: alig több mint hat kilós volt. Az igazságügyi orvosszakértők több hónappal később, alapos vizsgálat után közölték, hogy a lány halálát az alultápláltság és dehidratáció okozta.

A 35 éves anya ellen végül gyermek ellen elkövetett testi sértés (injury to a child) vádjával indított eljárást az ügyészség. A nőt – aki elismerte, hogy a lányát hét éves kora óta nem egyszer sem vitte orvoshoz – kedden helyezték előzetes letartóztatásba. A Chronicle azt nem közölte, hogy mikor kezdődik a nő elleni per tárgyalása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik