Közélet

A fagyasztóban tárolta anyja holttestét, 3 éven át

A 93 évesen elhunyt nő halálát azért nem közölte fia a hatóságokkal, hogy továbbra is fel tudja venni anyja állami nyugdíját.

A Kentucky államban élő férfi és anyja után februárban kezdett el kutatni a helyi rendőrség, miután az amerikai társadalombiztosítási intézetnek feltűnt, hogy az idős nő az előző három évben egy orvosi számlát sem nyújtott be, ami korára való tekintettel igencsak gyanús volt. A kentuckyi Lexington Herald-Leader beszámolója szerint, amikor a rendőrök kimentek Jon Whiteford házához, azt üresen találták, és csak pár héttel később találták meg, amikor a társadalombiztosítási hivatalban segélyt próbált felvenni.

A férfi akkor elmondta, hogy a házát egy hitel miatt elvesztette, és azóta az autójában él, valamint megerősítette, hogy anyja meghalt, de arról nem volt hajlandó semmit sem mondani, hogy mikor és hogyan halt meg, és azt sem árulta el, hogy hol van eltemetve. Ezután szabadon engedték, majd március végén – miután megtudták, hogy egy, a régi otthona közelében lévő házban él – újra felkeresték. Amikor azonban a rendőrök megjelentek nála, egy pisztolyt vett elő és fejbe lőtte magát.

A rendőrök végül április végén találták meg az anya holttestét, egy ritkán lakott vidéken lévő háznál, amelyet Whiteford ki akart bérelni. A nő holtteste egy ponyvába tekerve hevert a kertben. A rendőrség közlése szerint a nő valamikor 2011-ben halt meg, természetes okok miatt, és fia három éven át a fagyasztóban tárolta a testet, amelyet még a téli hidegek idején helyezett el a telken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik