Nagyvilág

Sebesülteket evakuálnak a donyecki repülőtérről

Az ukrán hadsereg és az oroszbarát szakadárok megállapodtak abban, hogy mindkét fél evakuálhatja halottait és sebesültjeit a donyecki repülőtérről. Kedden este még támadták a repteret.

Előzőleg Andrij Purgin, az úgynevezett donyecki népköztársaság egyik vezetője bejelentette, helyi idő szerint 17 órától tűzszünet lép életbe a repülőtéren. Kedden az esti támadásig nyugalom volt a reptér területén, írja az MTI. 

Közben egy ukrán jogvédő szervezet arról számolt be, hogy az elmúlt napokban állítólag súlyos veszteségeket szenvedtek a Donyec-medencében folyó harcokban részt vevő orosz katonai egységek. Csak a donyecki repülőtér előző napi ostrománál 299 orosz katona esett el, 190-en sérültek meg, közülük 96-an súlyosan. November 30-án pedig mintegy 200-an haltak meg a donyecki repülőtérnél. A jogvédők állítása szerint összesen már 4672 orosz katona esett el a kelet-ukrajnai harcokban, 970-an sebesültek meg és 2560-an tűntek el nyomtalanul.
Más források ezeket az információkat nem erősítették meg.

Szerdán állítólag legalább 25, tüzérségi lövedékeket szállító Kamaz teherautó láttak áthaladni a Donyecktől keletre fekvő Makijivka településen. A járművek a megyeszékhelytől északra lévő terület felé tartottak. Előző nap pedig Luhanszkon keresztül ment át egy konvoj, amely csaknem húsz páncélozott járműből állt, benne 6 harckocsival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik