Nagyvilág

Kirabolták az interneten kormányzó királyt

bansah király (király, afrika, )
bansah király (király, afrika, )

Az országát németországi otthonából irányító afrikai uralkodótól a koronaékszereket vitték el ismeretlenek.

Betörők rabolták el egy afrikai király négy koronáját németországi otthonából – írja a The Independent című brit lap.

A 66 éves, teljes nevén Togbe Ngoryifia Céphas Kosi Bansah Király, egy a városban töltött este után hazaérve fedezte fel a rablást. Azt mondja a betörők az erkélyen át jutottak be a ludwigshafeni lakásba. Az otthonát teljesen feldúlva találta, és minden értéke eltűnt, beleértve a koronázási ékszereket, és a nagyszüleitől örökölt arany láncokat. Csak a nemesfémtartalmuk miatt az ékszerek valamivel több mint hatmillió forintot érhetnek, eszmei értékük azonban felbecsülhetetlen.

 Bansah Király hazájában, 2013-ban (fotó: Facebook)

A király, a délkelet ghánai Hohoe terület törvényes uralkodója. Évtizedekkel ezelőtt cserediákként érkezett Németországba, majd szerelmes lett, megházasodott és a felesége kedvéért Európában maradt. Nagyapja 1987-es halála után koronázták meg, túllépve apján és a bátyján, akik mindketten balkezesek, s így tisztátalannak számítanak a nép szemében.

A király Németországban egy autószerelő műhelyt vezet, de saját, körülbelül 200 ezer fős népét is kormányozza: Skype-on keresztül. Sokszor késő éjszakába nyúlóan rendezgeti a különböző törzsek vitás ügyeit.

Amikor elterjedt róla, hogy uralkodó, egyfajta helyi híresség lett belőle új hazájában: sokszor szerepel a közösségi médiumokban. Népszerűségét arra használja, hogy népét segítse: számtalanszor gyűjtött nekik egészségügyi szállítmányokat, és víztisztító berendezéseket, és időről időre orvosokat küld az országába, s ha csak teheti maga is hazalátogat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik