Nagyvilág

Filmbe illő rablótámadás az olasz sztrádán

Felgyújtott kamionokkal próbáltak meg bűnözők feltartóztatni egy pénzszállító járművet a Milánó és Bologna közötti autópályaszakaszon, azonban nem jártak sikerrel.

A bűnbanda tagjai reggel hét óra előtt szögeket szórtak az úttestre, és felgyújtottak két kamiont az A1-es autópálya lombardiai szakaszán, Lodi városnál. Így akarták megállítani a minden reggel erre haladó páncélozott pénzszállító járművet, amelynek azonban az utolsó pillanatban sikerült kicsúsznia a csapdából és elhagynia a helyszínt. A szögek a pénzszállítót kísérő két másik járműnek okoztak defektet. A rablók a sikertelen kísérlet után elmenekültek.

Az égő kamionok teljesen megbénították a közlekedést a forgalmas sztrádaszakaszon, ezért a hatóságok elterelték a forgalmat.

Hasonló eset 2013 áprilisában történt, amikor a szintén lombardiai A9-es autósztrádán, Como városnál támadtak rá fegyveresek egy pénzszállító járműre, de ők sikerrel jártak. A zsákmány 10 millió euró és aranyrudak voltak. A több fős olasz rablóbanda két tagját egy évvel később elfogták, de a zsákmányt még nem találták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik