Nagyvilág

Homoszexuálisnak vélt férfiakat kövezett meg az Iszlám Állam

Állítólagos homoszexualitása miatt megkövezett két szíriai férfit az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, ami története során először hajtott végre kivégzést ezen indítékkal.

A kelet-szíriai Deir ez-Zór tartományban lévő Majadín városában egy húsz éves férfit, a tartományával azonos nevű székhelyen pedig egy 18 éves fiatalt kövezett halálra a terrorszervezet. Az Iszlám Állam azt állította, hogy az első esetben a férfi mobiltelefonján talált videofelvételek szolgáltattak bizonyítékot a bűnösségre, ugyanis ezek tanúsága szerint “szemérmetlen dolgokat művelt férfiakkal”.

A közösségi média felhasználói arról számoltak be, hogy a két férfi ellenezte az Iszlám Állam tevékenységét, és a csoport csupán ürügyként használta kivégzésükhöz azt az állítólagos vádat, hogy saját nemükhöz vonzódnak.

A dzsihadisták fellegvárának számító észak-szíriai Rakkában korábban több, házasságtöréssel vádolt nőt megköveztek a terrorszervezet tagjai. Majadínban augusztusban az IÁ lefejezett egy fogorvosnőt, amiért ő női pácienseket is kezelt – számolt be november 14-én közzétett jelentésében az ENSZ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik