Nagyvilág

101 éves nőt erőszakolt meg egy betörő

A húszéves férfi csak lopni akart, de látva az ágyban fekvő nőt, hirtelen ötlettől vezérelve vetette rá magát.

A támadás még szeptember elsején történt az amerikai Milwaukee városában, de a rendőrségnek csak most sikerült azonosítania a támadót, a tetthelyen hagyott DNS-minta alapján – jelentette a helyi sajtó. Antoine Devon Pettis a rendőröknek beismerte, hogy ő erőszakolta meg a 101 éves nőt, amikor betört hozzá. Elmondása szerint nem az volt a célja a betöréssel, hogy nemi erőszakot kövessen el, mert akkor lett volna nála óvszer. Ő rabolni ment, csak akkor döntött az erőszakról, amikor meglátta az ágyában fekvő idős nőt.

A helyi rendőrség beszámolója szerint az áldozat arra ébredt, hogy valaki van a hálószobájában. Amikor megkérdezte, hogy ki az, és mit akart, csak annyi volt a válasz, hogy „fogja be a száját”, majd támadója többször is arcon ütötte, hasra fektette és megerőszakolt. Majd távozott a házból. Az idős nő várt egy darabig, majd a háza elé rohanva segítségért kezdett kiáltozni. A rendőrök vérfoltosan találtak rá.

Pettist a helyszínen hagyott DNS-minták alapján azonosították, amelyek egyezést mutattak egyik rokona DNS-mintáival, amelyek benne voltak a rendőrségi adatbázisban. A rendőrség közlése szerint ez volt Milwaukee történetében a második eset, hogy a „családi DNS” alapján azonosítottak egy elkövetőt.

A támadó ellen nemi erőszak, betörés és súlyos testi sértés vádjával indítottak eljárást, és akár 55 évre is börtönbe kerülhet, ha bűnösnek találják az ellene felhozott vádakban. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik