Nagyvilág

Középiskolások előtt törte ki egy nyúl nyakát egy tanár

Bajba került, mert megmutatta, ölni kell, hogy húst együnk.

Fegyelmi eljárást indítottak egy amerikai biológiatanárt ellen, amiért megmutatta a tízedik osztályos diákoknak, hogyan lesz a nyúlból nyúlhús. A idahói Nampa egyik középiskolájában tanító férfi a diákok unszolására vitt be egyet a saját farmján tenyésztett nyulak közül az órára, ahol kitörte az állat nyakát, megnyúzta, majd feldarabolta a 15-16 éves iskolások előtt.

A demonstrációból azután lett felháborodás, hogy erről több szülő is értesült, és panaszt emeltek a tanár ellen. A WTSP-m megjelent beszámoló szerint a 16 diáknak nem volt kötelező megnéznie a bemutatót. A tanár – aki csak a diákok többszöri kérésére vállalta, hogy megmutassa, hogyan zajlik egy nyúl levágása – lehetőséget adott a távozásra. Az ott maradt diákok közül azonban többeket is megrázott a látvány.

Az iskolakörzeti megbízott elmondása szerint a tanár nem kért engedélyt az iskola vezetőségétől a bemutatóra, az nem része a tananyagnak, hozzátéve, hogy „egy ilyen bemutató nem megfelelő egy tízedikes osztályban”. A tanárt nem függesztették fel az eset miatt, és még nem döntöttek arról, milyen büntetést kap.

Az amerikai lapok kommentelői megosztottak voltak abban, helyesen tette-e a tanár, hogy teljesítette a diákok kérését. Voltak, akik elemi felháborodással reagáltak, amiért 15-16 éves középiskolásokat tett ki ilyen „szörnyűségnek”, amiért megölt előttük egy állatot. Mások viszont dicsérték a férfit, amiért megmutatta a fiataloknak, honnan jön az étel, hogy a húsért, ami a tányérjukra kerül, egy élőlényt meg kell ölni.

Önöknek mi a véleménye? Helyen döntést hozott a tanár, vagy büntetést érdemel?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik