Nagyvilág

Putyin: az Egyesült Államok az uralma alá akarja gyűrni Oroszországot

Vlagyimir Putyin azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy az uralma alá akarja gyűrni Oroszországot. Fgyelmeztetett: ez nem fog sikerülni.

Az orosz államfő az általa létrehozott Összoroszországi Népfront keddi, úgynevezett cselekvési fórumán az egyik hozzá intézett kérdésre jelentette ki, hogy az Egyesült Államok nem megalázni akarja Oroszországot, hanem a befolyása alá akarja vonni. Az elnök válaszát hatalmas taps fogadta – írja az MTI.

Vlagyimir Putyin hozzátette: szerinte Washingtonnak ugyanakkor sikerül a szövetségeseit, az úgynevezett szatellit államokat a befolyása alá vonni. Vélhetően a Kreml Ukrajna-politikája miatt Oroszországra nehezedő nyugati nyomásra és a vele szemben alkalmazott szankciókra is utalva kijelentette, hogy az Egyesült Államok számos szövetségese saját nemzeti érdekeinek kárára “idegen nemzeti érdekeket igyekszik védeni érthetetlen alapon és érthetetlen kilátásokkal”.

 

Ahogyan korábban megírtuk: Angela Merkel már Szerbiát félti Oroszországtól, a német kancellár az ukrajnai válság továbbterjedésének veszélyére figyelmeztetett Sydneyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik