Nagyvilág

Mégsem tigris a Párizs környékén kóborló állat

Lábnyomok alapján a hatóságok úgy gondolják, hogy bár macskaféléről van szó, semmiképpen sem lehet tigris a két napja keresett állat.

Nem tigrist keresnek két napja a francia hatóságok két napja a Párizs melletti Montévrain település környékén – jelentette az AFP.

Egy a Nemzeti Vadászati és Vadvédelmi Hivatal és a Parc des Felins vadaspark által lefolytatott vizsgálat szerint, bár a keresett állat a macskafélék családjához tartozik, de semmi esetre sem tigris. Erre utalnak legalábbis azok a lábnyomok, amiket péntek reggel egy benzinkút mellett fedeztek fel.

Macskaféléről van szó, azt viszont nem tudni, hogy pontosan melyik fajhoz tartozóról, de a szakértők szerint nem veszélyes példányról. “Nem nagy macskaféle, vagyis nem veszélyes a lakosságra” – idézi az MTI Chantal Baccanini rendőrségi szóvivőt. Az új információk miatt, bár az állat keresését tovább folytatják, de a korábbiaknál kisebb erőkkel.

 A Twitteren nagyon sokan kommentálták a Párizs környékén szabadon mászkáló tigrisről szóló hírt:

“Bohócok, drónok, tigrisek, biztos, hogy minden rendben?” – írta egy kommentáló arra utalva, hogy néhány hete bohócnak álcázott fiatalok ijesztgették országszerte a járókelőket, a múlt héten pedig az atomerőművek felett észlelt rejtélyes drónoktól volt hangos a francia média. “Franciaország egy kész cirkusz, elsőször bohócok, most meg egy tigris” – írta egy másik twitterező.

Megint mások pedig úgy vélték, hogy egy tigris megjelenése Párizs környékén a globális felmelegedés bizonyítéka.

Olvasói sztorik