Nagyvilág

Disznó evett meg egy kétéves kisfiút, miután bemászott az ólba

Szüleit csak pár percre nem figyeltek oda az udvaron hagyott kisgyerekre.

Kicsinyeit védő koca ölt meg egy kétéves kisgyereket egy kínai faluban, majd el kezdte enni a kisgyerek testét – jelentette a kínai sajtó. A szülők a 25 éves apa elmondása szerint csak pár percre mentek be a házukban, magára hagyva kétéves gyereküket, akinek kétségbeesett ordítására azonnal kirohantak, de akkor már késő volt. „Amikor kimentünk, azt láttuk, hogy a disznó Keke fejét eszi” – idézte az apát a CEN hírügynökség.

A gyerek kiabálására több falusi is a helyszínre rohant, akik elfogták és egy fához kötötték ki a kocát, majd halálra verték az állatot. Aztán felnyitották a hasát, amiben megtalálták a kisfiú koponyájának darabjait, valamint hajcsomókat. Ezzel tudták bizonyítani a hatóságoknak, hogy tényleg a disznó ölte meg a kétéves kisgyereket.

 
A koca, ami megölte a kétéves kínai kisfiút, és elkezdte enni a kicsi testét
Fotó: Weibo 

„Nem bosszúból vágtuk fel a disznó hasát, hanem azért, hogy bizonyítsuk, tényleg megölte és megette Kekét” – mondta el a falu 62 éves vezetője. Az esettel kapcsolatban egy kínai rendőrségi szóvivő arra figyelmeztette az embereket, hogy a vemhes és nemrég szült kocák „nagyon agresszívak lehetnek”, és rátámadnak bárkire, ha úgy érzik, kicsinyeiket veszélyezteti. Ez történhetett a kétéves kisgyerek esetében is.

Egy nappal a Jiangsiu tartományban történt eset után Guangzhou tartományban is, ahol egy hatvanéves sertéstenyésztőt ölte meg egyik disznója. A kan akkor támadt rá, amikor a férfi az ólban végzett javításokat, és egy nagy darabot leharapott a lábából. A támadás után el tudott menekülni az állat elől, de nem jutott messzire, mert a vérveszteségtől elájult.

Felesége egy órával később bukkant rá, és bár azonnal hívta a mentőket, a férfi életét már nem lehetett megmenteni, elvérzett. A beszámolók szerint az orvosok teljesen ledöbbentek, amikor látták, milyen nagy rész hiányzik a férfi bal lábából.

Az esetről beszámoló egyik kínai oldal a cikkében megemlítette, hogy bár “nagyon ritka”, hogy sertések öljenek embereket, az elmúlt pár évben legalább öt ilyen esetről számolt be a kínai sajtó. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik