Nagyvilág

Beesett a tetőablakon a mackó és felfalta a süteményeket

Szó szerint beesett a születésnapi buliba egy fiatal medve. Amint magához tért lakmározni kezdett.

A buli kellős közepébe pottyant egy fiatal, 80 kilós medve az alaszkai Juneau külvárosában. Szó szerint bepottyant: a tetőablakon esett be a nappaliba ahol már javában zajlott egy gyermek első szülinapi partija – írja a USA Today.

„Ha nem vagyok ott el sem hiszem, először csak a kaparászást hallottam a tető felől, majd a medve szó szerint beesett az ablakon. Alig egy méterre volt tőlem” – mesélte az apa, és a ház tulajdonosa Glenn Merrill.

A vendégek még szerencsére nem érkeztek Glenn így óvatosan kihátrált a szobába és nézte, ahogy a medve lassan magához tér az esés után. Az éhes bocs, amint felocsúdott szimatolni kezdett, és rögtön neki is látott az asztalon felhalmozott süteményeknek.

Glenn szólt a szüleinek, hogy vigyék a gyermeket egy távoli szobába és zárkózzanak be, ő maga pedig kinyitotta az ajtókat és kihessegette a mackót a szabadba. De az állat hamarosan ismét megérkezett, és ismét elkezdett a ház körül ólálkodni, a család ekkor értesítette a helyi rendőrséget. Az egyenruhásoknak aztán riasztóspray-vel sikerült eltántorítaniuk a medvét.

Néhány órával később egy másik rendőrjárőrt riasztottak egy másik erdőszéli házhoz, ahová behatolt egy fiatal medve, feltehetően ugyanaz a példány, amelyik a Merrill család süteményeit felfalta. Az egyenruhások úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak tovább: agyonlőtték az állatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik