Nagyvilág

Metrózásra kötelezték a moszkvai metrócég vezetőit

Az orosz főváros metróhálózatát üzemelő cég új vezetője rendelte el, hogy a magas beosztású vezetőknek muszáj metróval járni munkába.

A moszkvai metró igazgatójának a nyáron kinevezett Dmitij Pegov kötelezővé tette a cég felső vezetésében dolgozó kollégáinak, hogy metróval menjenek munkába, „mint az átlagos utasok”, hogy saját szemükkel lássák, hogyan működik a rendszer, amit irányítanak – közölte a BBC News, az ITAR-TASZSZ jelentésére hivatkozva. Pegov elmondta: nem kér mást, csak annyit, amit ő is megtesz. Az igazgató ugyanis minden egyes nap metróval jár be irodájába.

„Minden nap lemegyek az állomáshoz és 35 percet utazom az irodáig, még át is kell szállnom” – mondta el az igazgató a hírügynökségnek. Pegov elmondta: ugyan lehetősége lenne arra, hogy a sofőr mellett utazzon a vezetőfülkében, ő inkább a többi utas közt szeret lenni a kocsikban. Az igazgató azzal magyarázta, hogy kötelezővé tette a mindennapos metrózást, hogy a vezetőknek saját szemükkel kell látniuk, hogy miként működik a metró, miben kell javítani és mit kellene változtatni, hogy jó munkát tudjanak végezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik