Light

Videó: futva előzte meg a metrót

Az egyik állomáson kipattant a szerelvényből, majd a következő állomásra rohant, hogy elérje ugyanazt a metrót.

Nyolcvan másodperc. Ennyi ideje volt a 30 éves James Heptonstallnak, hogy lefusson 380 métert – miközben 75 lépcsőfokot és két jegyellenőrző kaput is le kellet gyűrnie – ahhoz, hogy megnyerje a londoni metróval szembeni versenyt, amit egyik barátjával együtt videóra vett. Miközben ő a fejére erősített kamerával vette fel futását, barátja, Noel Carroll a metróajtónál állva várta kamerával a kezében, hogy sikerrel jár-e.

De nem csak ő, hanem a többi utas is izgatottan várta, megjelenik-e Heptonstall az állomáson, miután Carrolltól megtudták, hogy mire készül. Végül tapsban törtek ki, amikor a futástól kifáradt férfi az utolsó pillanatban beugrott az ajtón a szerelvénybe.

 

Heptonstall a Evening Standard című lapnak elmondta: más európai városokban készült hasonló videókból vették az ötletet a metróval való versenyzésre, miután nem találtak olyat, ami Londonban készült volna. A két állomást azért választották ki, mert közel vannak egymáshoz, és nem kellett sok lépcsőt leküzdeni a futás alatt.

„Ha a felvétel terjedni kezd, akkor lehet, hogy készítünk még egyet” – közölte Heptonstall a lappal. Mi várjuk a következőt, hiszen a felvételt már több mint másfélmilliószor nézték meg a YouTube-on, és a nemzetközi sajtóba is bekerült. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik