Nagyvilág

Belebukott a metrótragédiába a cég vezére

Leváltották tisztségéből a moszkvai metró igazgatóját miután a múlt héten a hálózat egyik vonalán történt balesetben 23 ember meghalt, több mint kétszáz megsérült.

A hatóságok egy váltókezelőt és a főnökét gyanúsítják azzal, hogy hanyagságuk vezethetett a moszkvai metró történetének legsúlyosabb műszaki balesetéhez.

A tájékoztatás szerint az orosz főváros főpolgármestere, Szergej Szobjanyin megfosztotta tisztségétől Ivan Beszegyint és helyére Dmitij Pegovot nevezte ki. Szobjanyin közlése szerint az új vezető feladata az lesz, hogy “visszanyerje a moszkvaiaknak a metró biztonságába vetett bizalmát”.

Pegov első nyilatkozatában hangsúlyozta, tevékenysége során elsőbbséget kap a metró infrastruktúrájának, valamint műszaki berendezéseinek ellenőrzése. Ennek során meg kell vizsgálni minden állomást, minden metróalagutat – tette hozzá.
A moszkvai metrót 1935-ben, Joszif Visszarionovics Sztálin egykori szovjet diktátor idején nyitották meg. Számtalan állomása a szocialista realizmus jegyében, páratlanul gazdag díszítéssel készült. A hálózaton, amely egyike a világ legnagyobbjainak, naponta mintegy 9 millió ember közlekedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik