Nagyvilág

Kanada újabb intézkedéseket hozott az Ebola miatt

A nyugat-afrikai országokból érkezőknek 21 napig otthon kell maradniuk, és folyamatosan figyelni kell egészségi állapotukat.

Az intézkedések a Guineából, Sierra Leonéból és Libériából érkezőkre vonatkoznak. Nekik megérkezésük után 21 nap napig saját otthonukban kell maradniuk vagy olyan elszigetelt helyen, amely lehetőleg közel van a hatóságok által a betegség gyógyítására kijelölt egészségügyi központokhoz. Ez idő alatt figyelniük kell egészségi állapotukat, naponta kétszer kell lázat mérniük – tudósít az MTI.

A szigorú intézkedések azonnal, hétfőtől léptek hatályba.

Mivel a kanadai hatóságok október végén már felfüggesztették a vízumkérelmek elbírálását az ebolajárvánnyal sújtott nyugat-afrikai országok állampolgárai számára, a hétfőn bejelentett intézkedés javarészt a térségből visszatérő kanadai egészségügyi dolgozókra vagy segélymunkásokra vonatkozik, akiknél nem jelentkeztek a betegségre utaló tünetek. Akiknél igen, azok kórházi kezelést kapnak, és karanténban lesznek, amíg a vizsgálatok ki nem mutatják, hogy ebolavírussal fertőzöttek-e vagy sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik