Nagyvilág

Nagyapja ölében ülve lőttek fejen egy ötéves kislányt

A nagyszülők házában nézte a tévét a nappaliban, amikor tucatnyi lövés érte az épületet. Az egyik golyó pedig a falon át pont fejbe találta a gyereket.

A rendőrség egyelőre teljesen értetlenül áll a még múlt hét csütörtökön, az amerikai Milwaukee városában történt eset előtt, és még több nappal az eset után sem lehet tudni, hogy ki és miért adott le több mint tíz lövést a házra – közölte a hétvégén az amerikai sajtó. A hatóságok egyelőre nem találtak indítékot az értelmetlennek tűnő esetre, és azt gyanítják, hogy a lövöldöző, vagy lövöldözők rossz házhoz mentek ki. De ez csak egyike az elméleteknek.

A lövések csütörtök este érték a Milwaukee egyik kertvárosi részében álló házat. Az egyik golyó áttörte a falat, és pont fejen találta az ötéves Laylah Petersent, aki a nagyapja ölében ült a nappaliban és televíziót nézett. Szombaton bejelentették, hogy a lány szívét felajánlották egy beteg kisgyereknek, akinek új szívre volt szüksége.

A nyomozók közlése szerint a lövéseknek nem a házban élő emberek voltak a célpontjai. Elképzelhető, hogy a lövöldözők tévedésből adtak le több mint tíz lövést a házra. A rendőrség egyelőre szemtanúkat keres és közölték, bármilyen információ érdekli őket. „A pletykák most legalább olyan hasznosak lehetnek, mint a tények” – közölte a helyi rendőrfőkapitány. Edward Flynn egy szombati sajtótájékoztatón közölte, hogy több hasznos bejelentést is kaptak már.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik