Nagyvilág

Lövedék csapódott be egy donyecki iskolánál

Az eddigi nem hivatalos adatok szerint két gyermek életét vesztette, további négy ember pedig megsebesült.

Tüzérségi lövedék csapódott be szerdán a kelet-ukrajnai Donyeck egyik iskolája melletti sportcsarnokba – írja az MTI. Az esetről Natalja Jemcsenko, a donyecki SZKM (System Capital Management) vállalatcsoport kommunikációs igazgatója adott hírt a Facebook közösségi portálon.

A cégcsoport humanitárius szervezetének egyik önkéntesétől kapott információra hivatkozva azt írta, hogy találat érte a donyecki nemzetközi repülőtér közelében lévő 63-as számú iskola melletti sportcsarnokot, amelyben éppen akkor gyerekek futballoztak. Értesülései szerint a robbanás következtében életét vesztette az iskola egy nyolcadik osztályos és egy végzős, 18 éves diákja. Négy sebesültet – egy 21 éves, és három 17 esztendős fiatalt – szállítottak kórházba, egy közülük súlyos állapotban van.

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter felszólította az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetet (EBESZ), hogy haladéktalanul küldjön megfigyelőket a tragédia helyszínére. Hangsúlyozta, hogy forró nyomon kell megindítani a vizsgálatot és felkutatni a tetteseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik