Nagyvilág

Utasok fékezték meg a homofób támadót – videó

Pillanatok alatt többen is ráugrottak a „buzizó” férfire, aki nekiesett egy rózsaszín inget viselő utasra a dallasi repülőtéren. Az esetről készült videót már több mint másfél milliószor nézték meg a YouTube-on.

„Buzik, azok miatt vagyok ennyire dühös. Ez a köcsög itt” – üvöltötte a férfi, miután egy cowboykalapos utas nyugodt hangon a felől érdeklődött nála, mégis miért ordibál és csinál jelenetet a texasi nagyváros nemzetközi repülőterén. A nagydarab férfi egy idősnek tűnő, rózsaszín inget viselő utasra utalt, aki mosolyogva fogadta a magából kivetkőzve üvöltöző férfi szidalmait, aki végül teljesen elveszítette a fejét, és már nem elégedett meg a szavakkal, hanem támadásba lendült.

Először megrúgta a férfit, majd ököllel csapott a fejére, és feltehetően nem állt volna meg ennyinél, ha a közelben álló utasok ekkor nem vetik rá magukat. Az amerikai sajtóban már csak „homofób támadóként” emlegetett férfire azonnal hat utas és egy rendőr ugrott rá, és pillanatok alatt a földre vitték, és egészen addig nem engedték el, amíg a rendőrök bilincset nem raktak a csuklójára. Egyébként fekete rendőrök, akik még egy kis rasszista beszólást is kaptak a támadótól, akinek nagyon nem tetszett, hogy milyen szoros a bilincs.

A felvételt készítő, és azt a YouTube-ra kirakó Andrew Kennedy elmondta: túl sokat nem tud az előzményekről, csak hallotta a hangzavart, miközben a repülőgépére várt, és odament megnézni mi történik, azonnal megnyomva a telefonján a felvételgombot.

A repülőtér szóvivője a helyi sajtónak megerősítette, hogy letartóztatták a videón látható férfit, de semmi egyebet nem árult el az esetről, így a férfi nevét sem, és az atrocitásról szóló rendőrségi jelentést sem volt elérhető – jelentette a texasi khou.com. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik