Nagyvilág

Csaknem 5000 áldozatot szedett az Ebola

Mintegy 4900 ember halt már meg az elsősorban Nyugat-Afrikában pusztító Ebola-járványban, tudatta az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Az érintett országok egészségügyi hatóságai október 19-ig összesen 9936 fertőzöttet regisztráltak, és közülük 4877 ember – majdnem minden második fertőzött – belehalt a vérzéses lázba, írja az MTI.A fertőzöttek között 443 egészségügyi dolgozó is van, közülük 244-en vesztették életüket.

A jelentés szerint a járvány terjedését még mindig nem sikerült jelentősen lelassítani Nyugat-Afrikában. A legtöbben Guineában, Libériában és Sierra Leonéban vesztették életüket a vírus következtében.

Több ágyra lenne szükség

A WHO szerint a helyzetet az is tovább súlyosbítja, hogy az Ebola sújtotta nyugat-afrikai országokban nem jut ágy minden betegnek a járványügyi központokban, sok fertőzöttet ezértotthon kezelnek a rokonok. A legtöbb kórházi ágyra Libériában lenne szükség, ahol a betegeknek mindössze 23 százalékát kezelik egészségügyi létesítményekben. A WHO közölte: a régióban összesen 4388 ágyra lenne szükség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik