Élet-Stílus

Egyest kapott puskázásért, beperelte az iskolát

A középiskolás lány szerint igazságtalanul vádolták, és büntették meg: a szülei segítségével a bíróságon keres jogorvoslatot.

Egy olyan kémiateszten kaszálták el egy rentoni középiskola diákját, ami sokban befolyásolja a lány jövőjét. Attól tart, hogy a bukás miatt nem kerülhet majd be egyetlen főiskolára sem, ezért úgy döntött, hogy bírósághoz fordul – írja egy helyi hírportál.

„Az ügyfelem a jövőjéért aggódik, ez az, amiért úgy döntött, hogy perelni fog” – nyilatkozta a lány jogi képviselője, Greg McBroom. „Soha sem voltak problémái az iskolában, soha semmiért sem büntették meg” – tette hozzá az ügyvéd.

A júniusi, tanév végi vizsgán, a lányt azért vádolta meg csalással a kémiatanár, mert az asztalán, elérhető közelségben fekvő tolltartóban jegyzeteket talált. Az oktató tehát nem látta, hogy a lány csalt volna, csak azt, hogy esélye volt rá.

A lány először az iskolaszékhez fordult jogorvoslatért, de a bizottság helybenhagyta a tanár döntését, tehát a marad a bukás a bizonyítványban. Az ügyvéd szerint azonban semmilyen bizonyíték nem támasztja alá a döntést.

Az oktatási körzet szóvivője, Randy Matheson azt mondta, hogy a diákok általában az olyan iskolai büntetések miatt szoktak fellebbezni, mint a bezárás, osztályzatok miatt nem szokott előfordulni. A törvény minden esetre lehetővé teszi a diákoknak, és a szüleiknek, hogy az iskolaszéknél magasabb jogi fórumokon, például bíróságon keressenek jogorvoslatot egy-egy vitás kérdésben, ha a szokásos adminisztratív szintek nem vezetnek eredményre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik