Nagyvilág

Nem ebolás az ebolásnak hitt utas

Negatív a lelete annak az Ebola gyanújával kórházba szállított nigériai férfinak, aki az Air France Párizsból induló járatán csütörtökön érkezett Madridba és még a fedélzeten lázra és hidegrázásra panaszkodott.

A férfi panaszai miatt a francia légitársaság gépét leszállás után teljesen elkülönítették a madridi nemzetközi repülőtéren és az Ebola-gyanús beteget rendkívüli biztonsági körülmények között a fővárosi III. Károly Klinikára szállították. Az Ebolát kiszűrő vizsgálatot 72 órán belül még egyszer elvégzik a betegen – közölte az MTI.

Kizárták a vírussal való fertőzöttség gyanúját annál a férfinál is, aki ugyanabban a mentőautóban utazott, mint amellyel kórházba szállítottak egy ebolás spanyol ápolónőt. A férfi csütörtökön azután került orvosi felügyelet alá, hogy belázasodott. Az ápolónő, Teresa Romero az első olyan beteg, aki Nyugat-Afrikán kívül kapta el a vérzéses lázzal járó betegséget. Romero azután fertőződött meg, hogy két ebolás papot ápolt, akik később belehaltak a betegségbe.

Csütörtökön Madridban négy ember került kórházba Ebola gyanúja miatt, két beteg esetében viszont még nem zárták ki a halálos vírussal való fertőzöttséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik