Élet-Stílus

Világszerte hiánycikk a „plüssebola”

A mikrobákat barátságos játékfiguraként megjelenítő cég nem bír az Ebola iránti megnövekedett érdeklődéssel.

A világsajtót hetek óta uralja az ebola. A legtöbben rettegnek a gyilkos kór elterjedésétől, mások csak nevetnek a „médiahisztin”. Mint korábban írtuk, Amerikában idén az Ebola elleni védőruha a halloweeni slágerjelmez, és úgy tűnik a kreatívabb mókamesterek egy vicces kiegészítővel is készülnek.

A Giant Microbes (Óriás Mikrobák) nevű cég már évek óta gyárt és árul baktériumokról, és vírusokról mintázott plüssfigurákat – mint állítják oktatási célból. Weboldalunkon agysejt, és vörösvértest mellett kapható többek között HIV vírus, pestis és természetesen Ebola is. Vagyis utóbbi csak volt kapható: jelenleg ugyanis, világszerte kifogytak a készletek –mondta el Laura Sullivan, a cég alelnöke a CNBC-nek. Az érdeklődés az utóbbi hetekben nőtt meg a játékok iránt.

Cuki “plüssebolákat” árulni, amikor emberek ezrei halnak bele a betegségbe ízléstelen és érzéketlen dolognak tűnhet, a cég azonban másképpen látja az ügyet. A céljuk, hogy a gyermekek játékosan, szórakozva tanulhassanak a betegségekről. Sullivan azt mondja a vevőik többsége ennek megfelelően valamilyen egészségügyi intézmény vagy iskola. Akiknek nem kell sokáig aggódniuk a készlethiány miatt: Sullivan a jövő hétre ígérte egy nagyobb szállítmány “plüssebola” érkezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik