Nagyvilág

A női deréktetoválások elleni törvény készül Oroszországban

Nehezíthetik a szülés közbeni epidurális érzéstelenítést a testdíszek, ezért a politika úgy döntött, lassan törvényen kívül helyezik őket.

Az első lépésben, ahogy a dohánytermékek csomagolásán fel kell hívni a figyelmet a káros, esetenként halálos mellékhatásokra, úgy ez után az orosz tetováló művészeknek kiselőadásokat majd tartaniuk a szülésről női kuncsaftjaiknak, ha a derekukat szeretnék kidekoráltatni.

Az orosz törvényhozás újabb ponton akar beavatkozni a polgárok magánéletébe. A hivatalos indok, hogy a deréktetoválások állítólag megnehezítik az egészségügyi dolgozók munkáját, amikor epidurális érzéstelenítést akarnak alkalmazni – írja Global Voices.

Fotó: Thinstock

Az orosz weben pozitív a fogadtatás: „deréktetoválást úgy is csak a ribancok hordanak, tiltsák csak be” – értenek egyet a túlnyomó többségükben férfi kommentelők. Vagyis az egészségügyi kockázat, amiről a szabályozás eredetileg szólna, valójában senkit sem, vagy érintőlegesen érdekel. Az RT nevű orosz hírportál témába vágó cikke alatt ilyen vélemény is szerepel: „szerintem az ilyen tetoválások csak ringyókon, és kurvákon vannak, és akik ilyen életstílust választanak maguknak, azokat el kellene tiltani a gyermekvállalástól, mert biztos, hogy a gyermekeik hozzájuk hasonlóan romlottak lesznek” – írja Alexey Maslov, majd szemérmesen hozzáteszi: „de lehet, hogy tévedek”.

Amikor egy Tatiana Seminchenko nevű nő rákérdezett, hogy a férfi vajon miért gondolja így, Alexey Maslov azt válaszolja, hogy azért, mert meggyőződése, hogy a női deréktetoválások egy európai összeesküvés részei, melynek végső célja, hogy legalizálják a melegek házasságát Oroszországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik