Nagyvilág

„Amikor kinyitja az ajtót, csak lődd szét a fejét és ennyi”

Annak ellenére szereti menyasszonyát a férfi, hogy a nő bérgyilkossal akarta megöletni.

„Még mindig szeretem, és nem hiszem, hogy komolyan meg akart öletni” – nyilatkozta az abc News riporterének egy ötven éves wisconsini férfi. Majdnem húsz évvel fiatalabb szerelmével hat viharos évet töltöttek együtt, de mindig visszataláltak egymáshoz az egyre inkább eldurvuló veszekedéseik után. Egészen addig, amíg a nőt börtönbe nem zárták.

John Schellpfeffer, volt kerületi ügyész, sikeres ügyvéd, három gyermek apja. Negyvenhat évesen vált el a feleségétől, és keresett második esélyt a szerelemre. Egy bárban találta rá, az akkor huszonhét éves Jessica Storm személyében. A pultosként dolgozó nő lenyűgözte a férfit: annak ellenére, hogy két gyermekét egyedül nevelte, a könyvekre is volt ideje, történetesen épp kriminológiát tanult. A szikra lángara lobbant: mindketten úgy érezték egymásnak teremtették őket. A két család összeköltözött.

 John Schellpfeffer (kép: abc News)

Aztán kezdetét vette egy hat éven át tartó hullámvasút, derűs, boldog, és őrült, veszekedésekkel tarkított időszakok váltogatták egymást: Jessica szerint a férfi túlzott irányításmániája, és féltékenysége volt az ok, John szerint a nő túl heves és nyughatatlan természete állt a háttérben. Abban viszont mindketten egyetértettek, hogy olyan erős volt közöttük a szerelmi kötelék, hogy eszükbe sem jutott kilépni a kapcsolatból. Pedig bőven történtek durvaságok. A férfi azt mondta gyakori volt, hogy a nő tűsarkúval taposott a lábára, és közben ököllel arcon ütötte. Jessica szerint pedig nagyon jellemző volt az az eset, amikor John elrejtette előle a kocsikulcsát, hogy ne mehessen el otthonról: „John csak üvöltött, én pedig fogtam egy kést, és azt mondtam neki, hogy szétvágom a kanapét, ha nem adja vissza, de erre csak tovább üvöltött, és akkor tényleg elkezdtem kaszabolni a kanapét, mire hozzám vágta a kulcsokat és kidobott a házból” – mondta.

Jessica az évek során több távoltartási végzést is szerzett a férfi ellen, de a vonzalmuk minden esetben erősebbnek bizonyult az indulataiknál. Olyannyira, hogy John épp egy újabb távolságtartási végzés tárgyalásán, a bíróságon kérte meg Jessica kezét. A nő örömmel mondott igent, de nem sokkal később az esküvő helyett, már John temetését tervezgette.

 Jessica Storm (kép: abc News)

Jessica véletlenül futott össze egy sráccal, akivel együtt hallgattak büntetőjogot a főiskolán. Egy rövid beszélgetés után a lány megkérdezte a huszonnégy éves fiút, hogy gondolkodott-e már azon, hogy meg tudna-e ölni egy embert. Mert neki szüksége lenne valakire, aki képes ilyesmire. A nő nem tudta, hogy régi ismerőse rendőrségi informátor lett. A férfi a beszélgetés után rögtön jelentést tett. A hatóság bizonyítékot akart, így megszerveztek egy találkozót a nő és a férfi között egy kávézóban. A boxot, ahová ültek előkészítették: Jessicát kamerák, és mikorofonok figyelték.

A nő úgy adta elő, amit a férfitől szeretne, mintha csak kedélyesen csevegnének. Nevetgélt, dudorászott, az informátor többször is megkérdezte: „biztos vagy benne, komolyan ezt akarod?” Jessica pedig mindannyiszor megerősítette, hogy meg akarja öletni a vőlegényét. Azt mondta nincs túl sok pénze, összesen ezer dollárt, és némi szexet tud felajánlani a gyilkosságért cserébe. Majd amikor a fiú látszólag rábólintott az ajánlatra, térképet rajzolt neki John házáról, és az irodájáról. Elmondta neki, hogy a legegyszerűbb, ha időpontot kér jogi tanácsadásra, és amikor John ajtót nyit neki egyszerűen agyonlövi: „kopogtass be, és amikor kinyitja az ajtót, csak lődd szét a fejét és ennyi, ilyen egyszerűen” – mondta Jessica. A magát bérgyilkosnak kiadó informátor még egyszer megkérdezte a nőt, hogy ha boldogtalan, miért nem lép ki egyszerűen a kapcsolatból. „Az nekem nem elég. Nem léphetek ki, mert ez igaz szerelem” – válaszolta a nő.

Jessicat a kávézó parkolójában letartóztatták. A kihallgatásán azt mondta, csak viccelődött egykori osztálytársával: „ezeket a szavakat használtam, de csak viccelődtem vele, állandóan viccelődök mindenfélével” – mondta és azt magyarázta, hogy úgy tudta, a volt osztálytárs az IT szektorban dolgozik, és ő internetes problémákat próbált megoldatni vele. Azt, hogy a vőlégenyét akarta volna megöletni, fatális félreértésnek nevezte. Amikor közölték vele, hogy nem hisznek neki, ezért nem fogják elengedni, és csak egyetlen telefonhívásra van lehetősége, azonnal a vőlegényét hívta és a segítségét kérte.

Jessicát augusztusban ítélték el, minimum három és fél évet kell majd rács mögött töltenie mielőtt feltételes szabadlábra helyezéséről tárgyalni kezdenének. Azt mondja, ahogy eddig, most is szereti Johnt, és soha sem tudná megöletni, de nem hisz benne, hogy szabadulása után folytatódhatna a kapcsolat.

Ki tudja? John Schellpfeffer is úgy érzi, hogy még mindig szerelmes a Jessicaba. Azt mondja nem hiszi, hogy valaha is komolyan veszélyben forgott az élete, hogy a szerelme tényleg megölette volna, ha nem bukik le időben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik