Nagyvilág

Harminc év után szabadult, másnap megölte az anyját

Alig 48 órát töltött szabadlábon a gyilkosság miatt elítélt férfi, már szabaduló buliján újra ölt.

Ismét gyilkosság vádjával került rács mögé a negyvenöt éves Steven T Pratt Atlantic Cityben – írja a New York Daily News. A férfit negyvennyolc órával az után vették őrizetbe, hogy elhagyta a börtönt, ahol 30 évet töltött le szomszédja megölésért. Második áldozata a saját anyja, a hatvannégy éves Gwendolyn Pratt.

 Steven T Pratt (fotó: NJ Department of Corrections)

Steven T Pratt 1984-ben, tizenöt évesen egy vita után, lőfegyverrel végzett a szomszédjával, Michael Andersonnal. Pratt és a barátai a lépcsőházban buliztak, Anderson pedig veszekedni kezdett velük a zaj miatt. Pratt egy csődarabbal támadt a férfira, de az elvette tőle a fegyvert és megverte. Pratt elment a helyszínről, de nem sokkal később egy pisztollyal tért vissza, és két lövéssel végzett a szomszéddal. A bíróság felnőtt büntetőügyként tárgyalta az esetet, a kamaszkorú Prattet harminc évre ítélték.

A büntetése október 10-én, pénteken járt le, a családja partit szervezett a szabadulása alkalmából. Vasárnap reggel fél hétkor rendőrt hívtak Pratt anyjának házához, ahol a kiérkező járőrök holtan találták a hatvannégy és Gwendolynt. A boncolás később megállapította, hogy az asszony halálát több, a fejre mért erős ütés okozta. Stevent őrizetbe vették, a bíróság egymillió dollárban állapította meg a férfi óvadékát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik