Nagyvilág

Lefejezéssel fenyegetett egy magyar ausztrál rendőröket

A háromgyerekes családapa őrült őrjöngésbe kezdett, miután letartóztatták egy egyszerű lopásért.

A 29 éves, magyarságára büszke férfinak csütörtökön kellett bíróság elé állnia Melbourne városában, ahol már nem a pénztárcalopás volt ellene a legnagyobb vád, hanem az elképesztő fenyegetések, amiket az őt letartóztató rendőrök és az ügyével foglalkozó bíró ellen tett. A Herald Sun cikkében „reménytelen heroinfüggőként” jellemzett férfi a beszámolók szerint őrjöngve közölte az őt elkapó rendőrrel, hogy meg fogja erőszakolni a gyerekeit, és le fogja fejezni őket, azt állítva, hogy muzulmán szélsőségeseket támogat.

Amikor pedig egy rendőrségi fogdába helyzeték, azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja az egész épületet, összevizelte a cellát és a lap megfogalmazása szerint „illetlen aktust folytatott a börtönajtóval”. Közben azt üvöltözve, hogy ő magyar és utálja az ausztrálokat és Ausztráliát. Itt jegyeznénk meg, hogy a Herlad Sun beszámolója szerint a férfi egyedüli bevételi forrása az ausztrál kormány segélye.

A férfi a bíróság előtt sem fogta vissza magát, és halálosan megfenyegette a bírót, amikor nem engedte óvadék ellenében szabadlábra. Csütörtökön újra elrendelték előzetes letartóztatását. A több mint egytucatnyi váddal szembenéző férfinak november hatodikán kell újra bíróság elé állnia – írta a Herald Sun. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik