Nagyvilág

Feltámadt két Ebola-halott

A helyiek már a két nő temetésére készültek, amikor mindketten visszatértek az életbe.

A jelmondata szerint „igazán független” libériai New Dawn című lap beszámolója szerint hétfőn történt a csodás esemény a guineiai határ közelében található Ganta városában, a temetésükre összegyűlt emberek legnagyobb meglepetésére. Az újság cikke szerint mindkét nő halálát az Ebola-vírus okozta. A beszámolóból azt nem derült ki, hogy a két feltámadt halott ismerte-e egymást.

A lap cikke szerint hatvanas éveiben járó Ma Kebeh azután halt meg, hogy két éjszakán át volt gyógyszerek és víz nélkül otthonában. A negyvenes éveiben járó Dorris Quoi pedig más források szerint több héten át tartó szenvedés után távozott az élők sorából, miközben egyedül volt otthonában.

A két áldozat feltámadásáról szóló hírek után a New Dawn beszámolója szerint pánik tört ki a helyiek között, és egyesek azt állították, hogy Dorris Quoi szellem, akinek nem kéne köztük élni.

A lap rövid beszámolója arra nem tért ki, hogy a két áldozat jelenleg milyen állapotban van, így nem lehet tudni, hogy „feltámadásukkal” ki is gyógyultak-e az betegségből. Azt sem, hogy a halál beálltát orvos állapította-e meg. Az esetről szóló hírben ugyanakkor megjegyzik, hogy a Gantának otthont adó Nimba-megyében az ebola-járvány kitörése óta ez az első olyan eset, amikor halott áldozatok feltámadtak.

Azonban nem ez az első eset, hogy furcsa ebolás hírek érkeznek a környékről. A New Dawn emlékeztette olvasóit arra a falusi doktorra, aki azt állította, képes meggyógyítani az ebolás betegeket, és aki az előző héten halt meg a vírus miatt. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik