Nagyvilág

Lovas István nem teheti be a lábát az Európai Parlamentbe

A Magyar Nemzet újságírója a képviselők nyakára járt, művérrel akart akciózni kamerák előtt.

Az újságíró nem teheti be a lábát az Európai Parlamentbe legkorábban március végéig, elmondása szerint azért, mert kamerák előtt akart ajándékot átadni Sophie in ’t Veldnek, az EP liberális frakciója alelnökének. Az EP helyettes főtitkárának közlése szerint Lovas „nem a megfelelő módon” viselkedett a képviselőnővel és „a palesztin gyerekek vérét jelképező vörös folyadékkal teli vödröt” akart neki átadni kamerák előtt. Lovast azért is tiltották ki, mert már nem a Magyar Nemzet tudósítója, így nem tisztázott, hogy milyen minőségben jár az EP területén. Lovas a döntés ellen fellebbezett, azt szeretné, ha örökre kitiltanák, mert „nem akar belépni gyáva szolgákkal teli épületbe”.

Lovas Istvánra mostanában rájár a rúd, a Magyar Nemzetnél megszűnt állandó brüsszeli tudósítói állása és azzal is szembesülnie kellett, hogy Európában nem fogható a Hezbollah terrorszervezet al-Manar nevű televíziója, vagy a szerinte „kitűnő, tárgyilagos” iráni Press TV adása sem (noha interneten mindkettő elérhető). Ezért Vlagyimir Putyinhoz fordult, hogy legalább az orosz nemzetközi propagandatévének, az RT-nek legyen magyar adása. A csatorna több munkatársa egyébként felmondott a putyinista propaganda miatt, a magyar származású Liz Wahl például élő adásban mondta el, hogy 1956-os kivándoroltak leszármazottjaként súlyos etikai és erkölcsi kihívást jelent számára, hogy Putyin cselekedeteit az igazság ellenében is tisztára mossa.

Az újságíró korábbi akciója egy, a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítójaként aláírt, a Magyarországra akkreditált külföldi tudósítóknak írt levél volt, amiben kollégáit „seggfejnek” és „szarfejűnek” nevezte, és egyebek mellett azt kérdezte tőlük, hogy „miért nem takarodnak el” és „miért nem esznek szart”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik