Nagyvilág

Terrortámadással fenyegeti Amerikát egy iszlám világhálós fórum

A dzsihádista Iszlám Államot támogató internetes fórum az Amerikával szövetséges országok ellen is támadásokat helyez kilátásba.

A fenyegető hangú üzenetről a nemzetközi terrorista világhálós tevékenységet szemmel kísérő amerikai intézet, a Site for International Terrorist Entities számolt be – közölte az MTI. Az arab nyelvű, vallási stílusú üzenetben „ugyanolyan erejű” válaszcsapásokról esik szó, mint amilyen légicsapásokat mér most az Egyesült Államok az Iszlám Állam iraki és szíriai állásaira. A szöveg Amerika legérzékenyebb pontjait és a szövetségeseket nevezi meg célpontként. „Határozott hangvételű figyelmeztetést intézek minden egyes, Amerikával szövetkező ország ellen: helyi és nemzetközi érdekeltségeik okkal lesznek célpontok” – olvasható az üzenetben, amit a Minbar Jihadi Media elnevezésű fórumon tettek közzé. A fenyegetést egy bizonyos Amír at -Tui jegyezte.

Az üzenetnek azért van aktualitása, mert Barack Obama amerikai elnök nyugati és közel-keleti országok koalícióját szorgalmazza az Iszlám Állam ellen. Az amerikai légierő hétfőn éjjel bombázta a szélsőséges szervezet állásait az iraki főváros, Bagdad közelében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik