Nagyvilág

Katonai összefogás az Iszlám Állam ellen

A nemzetközi fellépés összehangolásáról rendezett konferencia résztvevői minden szükséges eszközzel támogatják az iraki vezetést, beleértve a katonai beavatkozást is – tudósít az MTI.

Francois Hollande francia elnök kezdeményezésére az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt tagja, továbbá húsz nyugati és arab ország gyűlt össze Párizsban, hogy az Iszlám Állam elleni nemzetközi fellépésről egyeztessenek. A hétfői találkozón elfogadott zárónyilatkozatban leszögezték, hogy a dzsihádista szervezet iraki jelenlétének azonnal véget kell vetni.

A résztvevők kötelezték magukat arra, hogy minden szükséges eszközzel támogassák az új iraki kormányt az Iszlám Állam elleni harcban, beleértve az iraki vezetők kérésének megfelelő katonai segítséget is.

Japán, Kína, Nagy-Britannia, Libanon, Katar, Törökország, Dánia, Hollandia, Kanada, Jordánia, az Egyesült Arab Emirátusok, Spanyolország, Norvégia, Csehország, Németország, Oroszország, Szaúd-Arábia, Kuvait, Irak, Franciaország, az Egyesült Államok, Olaszország, Belgium, Bahrein, valamint az Arab Liga, az Európai Unió és az ENSZ képviselői vettek részt a tanácskozáson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik