Nagyvilág

Gyilkos esőzés Pakisztánban – 72 halott

Legkevesebb 72-en meghaltak és több mint százan megsérültek a súlyos monszunesőzések következtében a kelet-pakisztáni Pandzsáb tartományban és Kasmír északkeleti részén az elmúlt két napban - jelentette a helyi média pénteken.

A katasztrófavédelmi hatóságok szerint főképpen tetőbeomlások, áramütések és az esőzés miatt bekövetkezett közúti balesetek szedtek áldozatokat. Az Abb Takk televízió azt jelentette, hogy az ítéletidő a legsúlyosabban Pandzsáb tartomány székhelyét, Lahort érintette, ahol több mint 40-en meghaltak és sokan megsérültek különféle balesetekben.

A tartomány más részeiben 17-en veszítették életüket, köztük három iskolás gyermek és egy háromtagú, brit állampolgárságú pakisztáni család. Az esővíz elöntötte a tartomány több alacsonyan fekvő térségét, több százan a házukban rekedtek. A heves esőzések miatt fennakadások voltak a vasúti közlekedésben is. 

 Lahore városa víz alatt
Fotó:Europress 

Sahbaz Saríf, Pandzsáb főminisztere bejelentette, hogy az állam félmillió rúpia (5000 dollár) segélyt fizet minden egyes halálos áldozat után a családoknak, és 100 ezer rúpiát (1000 dollár) juttat azoknak, akik megsérültek a monszunesők következtében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik