Nagyvilág

Bocsánatot kért a vasút az elgázolt kóbor kutyáért

Vitatott, hogy próbálták-e megmenteni az állatot Hongkongban.

Bocsánatot kért pénteken a hongkongi városi vasút üzemeltetője, amiért két nappal ezelőtt egyik szerelvénye halálra gázolt egy sínek közé tévedt kóbor kutyát.

“Bocsánatot akarok kérni az MTR vállalat nevében, amiért nem sikerült megmenteni a kutyát” – mondta a társaság egyik igazgatója, Jacob Kam harminc olyan tüntető előtt, akik a kutyát gyászolva gyűltek össze a cég központjánál.

Az igazgató mindazonáltal ragaszkodott ahhoz, hogy alkalmazottai az előírásoknak megfelelően jártak el. Jacob Kam nem reagált azokra a vádakra, amelyek szerint a személyzetet utasították, hogy ne törődjenek a kutyával, és ügyeljenek a szolgáltatás pontosságára, azt viszont elismerte, hogy a munkatársak nem részesültek arra irányuló képzésben, hogy miként bánjanak a sínek közé tévedt kóbor állatokkal.

Az utasok által szerdán készített fotókon jól látható a sárgás színű keverék, amint a Sheing Shui állomáson kóvályog a síneken. Az állat megpróbált visszaugrani a peronra, amely mintegy 1,5 méter magasan volt a pályához képest. A vonatokat leállították miatta pár percre, és a felvételeken látható, hogy a közlekedési társaság dolgozói egy széket nyújtanak a kutya felé – amiről a vállalat később állította, hogy próbálták megmenteni az állatot.

Jacob Kam szerint a kutya aztán beszorult, nem mozdult, ezért a személyzet úgy döntött, hogy csökkentett sebességgel és manuális vezérléssel újra közlekedtetni kezdik a vonatokat. A vezetőknek azt mondták, figyeljenek a kutyára, és álljanak meg, ha kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik