Nagyvilág

Vonat rohant egy riksába, hét gyerek az áldozatok közt

Huszonegy ember meghalt a kelet-indiai Bihár államban, amikor egy vasúti átkelőhelyen egy személyvonat emberekkel teli motoros riksát sodort el - közölte kedden a helyi sajtó.

A baleset Szemra városában történt előző este. A riksa minden utasa meghalt – mondta Vinod Kumár, a vasúti rendőrség főfelügyelője. Elmondta, hogy a sorompó nyitva volt a kereszteződésben, és a riksa a síneken haladt keresztül, amikor a vonat belerohant, majd mintegy 500 méteren át tolta maga előtt.

A halálos áldozatok között hét gyerek és hat nő volt. A reggeli imádkozásból voltak hazatérőben a szomszédos város templomából. A riksa teljesen szétroncsolódott. Tizenkilenc ember azonnal meghalt, ketten a kórházba szállítást követően – közölte Arvind Rádzsak vasúti tisztségviselő.

Indiában, amelynek a világon az egyik legnagyobb a vasúthálózata, gyakoriak a vonatbalesetek. Naponta 23 millióan szállnak vonatra, s évente mintegy 15 ezren halnak meg úgy, hogy elgázolja őket egy vonat, amikor gyalogosan vagy kerékpáron vasúti kereszteződésen kelnek át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik