Nagyvilág

Indiai földcsuszamlás – még több halott

Szombatra hetvenháromra nőtt az India nyugati részén szerdán történt, gyakorlatilag egy egész falut elpusztító földcsuszamlás áldozatainak száma.

Szerdán a Malin nevű falu hetven házát sodorta el a sárlavina Mahárástra szövetségi állam Putne körzetében.

Szerda óta nem találtak túlélőt

A romok alatt becslések szerint még mindig mintegy száz ember lehet, arra pedig vajmi kevés esély mutatkozik, hogy bárkit is élve mentsenek ki három nappal a katasztrófa után. Szerdán kilenc embert sikerült élve kimenteniük a hatóságoknak, de azóta nem találtak túlélőt.

Szombaton az indiai katasztrófavédelem csaknem négyszáz tagjai dolgozott a romok eltakarításán, becslések szerint eddig csak a munka felét végezték el.

A földcsuszamlás

A hatóságok csak több órával a katasztrófa után tudtak a helyszínre érni a rossz időjárási és infrastrukturális körülmények miatt. A gyakorlatilag az egész falut elsodró földcsuszamlásról ráadásul csak azután értesültek, hogy egy arrafelé közlekedő buszjárat sofőrje értesítette őket.

A mentésben környékbeli települések lakosai is segítettek, helyenként puszta kézzel takarították el a nagy köveket és a kidöntött fák ágait.

A földcsuszamlást heves esők idézték elő. Szakértők elmondták, hogy a környéken jelentős mértékű volt a fakivágás, ami nagymértékben hozzájárult a mostani szerencsétlenséghez. A földcsuszamlások gyakoriak a térségben a júniustól szeptemberig tartó monszun idején.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik